Sayfalar

Hamd, ancak Allah'adır. O’na hamdeder, O’ndan yardım ve mağfiret dileriz.

5 Haziran 2012 Salı

Allah'ın adı kullanılarak insanlar aldatıldı


     Biliniyor ki bu toplumun cahili olsa dahi Allah'a karşı bir sevgileri var, bir yerde Allah lafzı geçiyor ise muhakkak bu toplumun insanları saygı ile dinlerler. Bu her ne kadar son dönemlerde azaldıysa da toplum tarafından din saygı görüyor. Zira bu toplumun geçmişi daha doğrusu bu toprakların geçmişinde bir Allah inancı vardı

Ne var ki, bu insanlar az önce bahsettiğimiz cahillikleri, dini bilgilerinin çok az oluşu sebebiyle sistemin sadık kulları tarafından bu iyi niyetleri tamamen kötüye kullanılıyor! Nasıl mı? Bu insanların dini bilgileri yeterli olmadığından geleneksel olarak öğrenilegelen Allah'a inanma, Peygamberlerine ve şeriatına olan saf sevgileri şeytanın dostları ve din afyoncuları tarafından, kendi(sistemin) heva ve heveslerini Allah diyerek peygamber diyerek, bir kaç kulağa tatlı gelen şeytani söz ile Allah (swt) emriymiş,onlarda bunu tatbik ediyorlarmış gibi insanları Allah'ın kulluğundan alıp, sisteme kul ediyorlar.

Bu gün bunların örneklerini görmek için, sağımıza, solumuza bakmamız yeterli, uzaklara gitmeye gerek yok! Birisi çıkar dinler arası diyalog der, biri çıkar Yahudi ve Hıristiyanlar cennete gidecek der, bir diğeri  Yahudi ve Hıristiyanlar bizim kardeşimiz der, diğer biri der; Efendim, Allah (haşa) Muhammet'tir! Diğer biri de tevbe ancak "Şeyh"ten alınırsa "sahih olur", der! Hatta kimi "Hüküm Allah'ındır; ama maslahat gereği biz beşere veriyoruz, der.vs. İşte bunların tümü bunları söylerken Allah (swt) referans gösterir, Resul'ü gösterir.

İşte bunlara cahil  kesim tamamen iktidarsız bir şekilde itaat eder, Allah (swt) şöyle buyurdu,  Resul (sas) şöyle buyurdu demelerinden dolayı, işte bu din afyoncuları,  "Siz anlayamazsınız, biz anlarız sloganı devreye girer" Aslında bunlar Kur'an'ı değil, kendilerini kutsallaştırmaktadırlar! Zira sen anlamazken falan şahıs üstün kabiliyetiyle senin için yeni bir din ortaya koyuyor. Kaynağına inmeyen sen ise bu hak din islamdır diyerek bunları tatbik ediyorsun!

Peki tavır ve tutum ne olmalı?

İşte bu noktada Allah teala buyuruyor ki:

Ey insanlar, hiç şüphesiz Allah'ın va'di haktır; öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın ve aldatıcı(lar) da, sizi Allah ile (Allah'ın adını kullanarak) aldatmasın.(FÂTIR - 5)

Demek ki: Allah diyen her mahluk doğruyu söyler diye bir durum yoktur, zira iblis bunu yapmıştı, ve Adem ile Havvayı iyilikten mahrum kılmış/sebeb olmuştu...

Ayetten anlaşılıyor (zaten akıl derki) Allah adına ise Allah'ın söylediği ve emrettiği olmalı, Allah için ise ancak Allah'ın sözü Kur'an onun tatbikcisi Nebi (sas)'ın sünneti olmalıdır.

Artık uyanma zamanı gelmedi mi? Allah için söyleyip iblis için yapmaktan vazgeçmek gerekmiyor mu?

Hamd başında da sonunda da tamamen Allah'adır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.