Sayfalar

Hamd, ancak Allah'adır. O’na hamdeder, O’ndan yardım ve mağfiret dileriz.

14 Ağustos 2012 Salı

Müşrik Bayramı Sevgililer Günü


“Sevgililer(her pisliği yeme) Günü” aslında bir Hıristiyan bayramı Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu günde insanlar, pagan ve Hıristiyan adetlerine göre “kutsal” sayılan bir günüdür...

Kendi inanc ve kültüründen soyutlanan sözde müslümanlar bu sözde düşmanlarının bayramı ve hayvanlaşma şekillerini devralmış bir durumdadırlar!
...

Müslüman birisi bilirki îslamda böyle basit ve ahlak dışı durumlar olmaz, iffet'li olmayı emreden bir inanctan, tam zıddı bir arzu ve nefsi tatmin durumu düşünülebirlir mi? Bu ne akla nede mantığa uymaz! Denilebilir ki biz bu günu haram işlemeden kutluyoruz gizli dost edinmekten bahsetmiyorum, evli kişiler için? Neden siz bu güne ihtiyaç hissediyorsunuz? Bunun 2 cevabı var:


1)siz bu kutlamayı yapan cahiliye insanlarına sempati duyuyor ve eziklik hissediyor sunuz!

2)siz islamda ki sevgi ve saygı terimlerini kalıp olarak biliyor dolayısıyla sevgi durumunu yaşıyamıyorsunuz?

Oysa “İslam sevgi üzerine kurulmuştur"

“İslam’daki sevgi, adalete dayanır ve gelip geçici değildir Müslümanın sevgisi, nefsin arzularının tatmin edileceği türden bir sevgi değildir Bunlar birbirine karışmıştır, ayırmak lazım. Bugünkü manada bir Sevgililer Günü, İslam’da asla yoktur. Bir insanın hayatının bütün aşamasını İslam ve sevgi kaplamıştır. Geçiciliği İslam kabul etmez sevgi bütündür, devamlıdır, İslam hukuku ve ahlakında geçici bir sevgi yoktur. Nefsi tatmine dayalı bir sevgi ve Sevgililer Günü anlayışı kesinlikle İslam’da yoktur. Çünkü bir insan evlendiği insanı sever, geçici bir zaman için değil! Bu bir mendil değildir, bir zaman sonra atılmaz, Müslüman bağlandığı andan itibaren sonsuza kadar sever”(a)

“Bugünkü manada Sevgililer Günü ise karşı cinslerin tatminine dayanır ve köksüzdür”

islamdan haberdar olan birisi bilir ki, hiç bir zaman müşrikler müslümanlardan üstün değerlere sahip olamazlar!

... eğer iman etmiş iseniz en üstün sizsiniz.|Ali imran 139|

ve halinizi her şekliyle gösteren şu hadisi aktarıp kapatıyorum!

“Hiç şüphesiz siz, kendinizden önceki milletlerin yoluna adım adım, karış karış, tıpatıp uyacaksınız. Öyle ki onlar keler deliğine girseler, siz de girmeye kalkışacaksınız.” Bunun üzerine sahabe Rasulullah’a Hıristiyan veya Yahudileri ima edip etmediğini sorunca, Rasulullah (s) da sesini yükselterek ya kim olacaktı? diye cevap vermiştir.( Buhari.Tecrid 9/1410)

Eğer kutluyorsnız! evet her haliyle adım adım takip ediyor ve gectikleri her delikten geçiyor yedikleri her haltı yiyorsunuz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.